Veenendalers (22 en 25) aangehouden na inbraak en achtervolging

VEENENDAAL - Twee mannen uit Veenendaal zijn gisteravond opgepakt na een achtervolging. Ze werden aangehouden in Apeldoorn, na een inbraak in het nabijgelegen Heerde.
Rond 19.30 ziet een getuige het inbrekersduo lopen bij zijn bedrijf in het Gelderse plaatsje. Hij is wantrouwig, want hij was niet zo lang geleden al slachtoffer van een inbraak.

ACHTERVOLGING

De Veenendalers gaan er snel vandoor in een auto, maar de getuige zet de achtervolging in. Hij verliest de auto uit het zicht bij Wapenveld, maar heeft het kenteken opgeschreven. Dat geeft hij door aan de politie. Agenten starten een zoekactie in de buurt van Heerde en Wapenveld, maar de verdachten lijken verdwenen.
Even later belt de melder opnieuw. Een bekende van hem heeft de auto van de inbrekers zien rijden, en heeft de achtervolging ingezet over de A50 richting Apeldoorn.

TE VOET

De auto stopt uiteindelijk in Apeldoorn-Noord. De twee mannen nemen de benen en proberen te ontsnappen via tuinen van huizen in de buurt. Agenten sluiten de omgeving af.
Na een tip van een buurtbewoner kan de eerste verdachte worden aangehouden. De tweede volgt snel. Hij had zich verstopt onder een voertuig in een tuin.

VERDACHTEN

De twee mannen van 22 en 25 jaar zijn aangehouden en zitten voorlopig vast. De politie onderzoekt of de mannen ook iets te maken hebben met een andere inbraak in Heerde, die eerder gisteravond heeft plaatsgevonden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.