Klopjacht in Utrechtse wijk Lunetten op 'gewapende man'

Agenten in steekwerende vesten.
Agenten in steekwerende vesten. © Michiel van Beers
UTRECHT - Zo'n 15 agenten in steekwerende vesten hebben gisteravond de Utrechtse wijk Lunetten uitgekamd op zoek naar een man die gewapend over straat zou lopen.
De politie was met veel mensen op de been en reed met meerdere wagens en busjes door de wijk. Ook werd rond 20.30 uur aan buurtbewoners gevraagd om mee te zoeken door middel van een Burgernet-melding. Daaruit bleek dat gezocht werd naar een man van ongeveer 1.80 meter lang met zwart haar en een jas met legerprint aan. De politie vroeg aan mensen om de man vooral niet zelf te benaderen.
De politie was getipt door iemand die een man had zien lopen met een wapen. Uiteindelijk werd op de Tankenberg een voorbijganger die aan het signalement voldeed in de boeien geslagen. Die bleek geen wapen op zak te hebben en onschuldig te zijn, aldus de politie de volgende dag. De man kon kort na zijn aanhouding zijn weg vervolgen.
Ook een tweede persoon die staande werd gehouden bleek niet gewapend. De man met het pistool die was gezien werd ondanks de zoekactie niet gevonden.
Klopjacht in Utrechtse wijk Lunetten
Op de Tankenberg werd een man aangehouden.
Op de Tankenberg werd een man aangehouden. © Michiel van Beers
De politie was met veel mensen op de been in Lunetten.
De politie was met veel mensen op de been in Lunetten. © Michiel van Beers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.