Brandweer klaar met nablussen in Werkhoven

© Koen Laureij
WERKHOVEN - De grote brand in Werkhoven heeft de brandweer lang beziggehouden; ook vannacht waren brandweerlieden nog aan het nablussen. Twee keer moest de brandweer opnieuw uitrukken voor oplaaiend vuur. Rond 05.00 uur was de klus geklaard.
Op een boerderij aan de Hollendewagenweg in Werkhoven ging voor de derde keer in korte tijd een loods in vlammen op. Door de grote hoeveelheden hooi op de boerderij heeft de brandweer "flink wat werk aan gehad nabrandjes", zegt woordvoerder Sjaak Haasnoot.
Brandweerlieden zijn lang beziggeweest dat hooi uit elkaar te trekken en daardoor laaide het af en toe op. "Hooibalen zijn lastig te blussen", legt Haasnoot uit. "De brand gaat er in zitten en als je er water op spuit loopt het eraf. We halen met een kraan hooibaal voor hooibaal naar buiten. De brandweer trekt de balen uit elkaar en blust ze af."
De eerste melding van de brand kwam in de nacht van zaterdag op zondag rond 4.00 uur binnen. ''Toen we aankwamen bleek de hele loods van 150 bij 50 meter in brand te staan'' vertelt Haasnoot. ''Daar konden we niets meer aan doen, dus hebben we vanaf minuut één ingezet op voorkomen dat het vuur naar de woning zou overslaan.''
De brandweer had het vuur in de loop van de ochtend onder controle, maar heeft volgens Haasnoot flink wat werk gehad aan nabrandjes. "De woning is gespaard gebleven, maar de loods is uitgebrand en de restbrandjes hebben ons lang beziggehouden."
Bij ondernemer en boer Gert Snitselaar is de laatste tijd meerdere keren brandgesticht. Tegen RTV Utrecht heeft hij uitgebreid verteld over de achtergronden daarvan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.