Ochtendspits druk en rommelig

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Op de snelwegen is het deze maandagochtend rommelig en druk. Hier en daar zijn ongelukken gebeurd en ook het slechte weer helpt niet mee, blijkt uit updates van de verkeersdiensten rond 07.30 uur.
De ANWB houdt het op zeker duizend kilometer file. Het is daarmee de op één na drukste spits van 2018 tot nu toe. Rond 09.00 uur stond er nog steeds 250 kilometer op de snelwegen.

BIJNA OVERAL DRUK

De grootste opstoppingen stonden buiten de provincie Utrecht, maar op nagenoeg alle snelwegen was het druk na ongevallen. Op de A27 stond het richting Utrecht stil bij Groenekan en Bilthoven, op de A12 was het druk bij Bunnik, De Meern en onder Utrecht en op de A2 stond een file bij knooppunt Oudenrijn.
Op diezelfde A2 stond het iets zuidelijker nog veel langer vast bij Waardenbrug. Richting Utrecht stonden daar lange files na een ongeluk. Verder was het druk rond Rotterdam en Arnhem.

DE MEERN

Rond 9.00 uur ging het mis in De Meern. Op de Veldhuizerweg (N198), een belangrijke verbindingsweg, gebeurde een ongeluk waardoor vanuit De Meern de straat moest worden afgesloten. Dat leidde tot veel opstoppingen. Bij het ongeluk sloeg een aanhangwagen over de kop, maar vielen geen zwaargewonden. Na ongeveer een halfuur ging de weg weer open.
De avondspits wordt mogelijk nog slechter. De ANWB waarschuwt voor een zware spits wegens regenval.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.