RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Leerlingen Amadeus Lyceum in Vleuterweide scheiden eigen plastic

1/2
UTRECHT - Op het Amadeus Lyceum in Vleuterweide starten leerlingen vandaag met hun eigen Plastic Wake Up Call Challenge. Het doel? De hele week het plastic afval apart inzamelen om bewustwording te creŽren over het afvalprobleem.

Het is een initiatief van leerlingen van de school. Tot vandaag ging alle afval in dezelfde prullenbak, maar nu moeten leerlingen in ieder geval een week lang hun plastic in aparte prullenbakken gooien.

Het Wereld Natuur Fonds steunt de actie van de school en is blij met het initiatief van de jongeren. Een woordvoerder reageert: "Jongeren zijn de toekomst en we zijn ze nodig om bewustwording te creŽren. Er is nog steeds onvoldoende aandacht voor het probleem van plastic, dus deze actie is echt nodig."

GEMEENTE
Dat de school nog niet eerder deed aan het scheiden van afval komt volgens de directeur door de gemeente. Die komt nog niet in Vleuterweide om het plastic afval op te halen, zegt ze. "We kunnen het allemaal wel gaan scheiden maar dan zitten we aan het einde van de week met al dat afval. Waar moet dat dan naartoe?"

De school gaat nog wel kijken naar andere alternatieven om plastic te mijden. Het gaat vooral om plastic dat je maar een enkele keer gebruikt, zoals roerstaafjes. Een houten oplossing daarvoor behoort zeker tot de mogelijkheden, aldus de directeur.

Leerlingen van de school gaan een week lang plastic scheiden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -