Door brand omgekomen koeien waren pas één dag terug in hun stal in Werkhoven

© Koen Laureij
WERKHOVEN - De vijftig koeien die dit weekend door vuur zijn omgekomen in de Werkhovense stal van boer Gert Snitselaar, zaten daar pas één dag. Volgens de familie waren ze net teruggekeerd omdat ze na een eerdere brand even elders waren ondergebracht.
Vrijdag kwamen de koeien terug, in de nacht van zaterdag op zondag brak er brand uit in de stal en overleden de dieren. Vanmorgen stinkt het nog altijd enorm in de buurt van de loods aan de Hollendewagenweg. De schade is enorm, alleen het woonhuis dat bij de boerderij staat is nog heel.

DOELWIT

Het zijn loodzware tijden voor Snitselaar, die inmiddels vier keer door brand is getroffen. Drie keer werd zijn boerderij in Werkhoven in lichterlaaie gezet, één keer was het raak bij een huis in Cothen dat hij huurde. De zwaar geëmotioneerde boer Gert Snitselaar deed gisteren uitgebreid zijn verhaal aan RTV Utrecht. Hij denkt dat hij doelwit is omdat hij uit de kast is gekomen of door een zakelijk geschil.

BEWAKING

Het kantoor waar Gert Snitselaar woonde is door de brand van dit weekend ook in de as gelegd. Dat betekent dat hij voorlopig bij vrienden moet logeren. Het woonhuis staat nu als enige op het erf nog overeind. Daar woont de ex-vrouw van Snitselaar samen met hun kinderen. Het terrein werd door de eerdere branden al bewaakt en dat blijft ook nu zo.
De politie doet onderzoek naar de branden, maar lijkt vooralsnog weinig aanknopingspunten te hebben. In deze tijdlijn houden we alle gebeurtenissen bij.
Gert Snitselaar deed gisteren zijn verhaal aan RTV Utrecht: "Het kan uit verschillende richtingen komen. Mijn geaardheid heeft er voor een deel mee te maken."
Gert Snitselaar deed gisteren zijn verhaal aan RTV Utrecht: "Het kan uit verschillende richtingen komen. Mijn geaardheid heeft er voor een deel mee te maken." © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.