OM eist opnieuw negen jaar cel tegen Harald B. in moordzaak rond familiefeest

Michael de Boe (25) kwam in december 2016 om het leven.
Michael de Boe (25) kwam in december 2016 om het leven. © Facebook Michael de Boe
AMERSFOORT - In hoger beroep heeft het Openbaar Ministerie opnieuw negen jaar cel geëist tegen Harald B. De 53-jarige man zou in december 2016 zijn neef Michael de Boe hebben doodgestoken na een feestje op een partyboot in Amersfoort.
Bij de eerste behandeling van de zaak was de strafeis ook negen jaar. De rechter gaf toen uiteindelijk acht jaar cel aan B. Hij besloot in beroep te gaan omdat hij zegt dat zijn 25-jarige neefje het mes zelf naar zich toe heeft getrokken. De dodelijke steekpartij was in de haven van de Kleine Koppel op de kade, nadat Harald B. en Michael de Boe net de partyboot hadden verlaten.

SLACHTOFFERVERKLARINGEN

Vandaag werden slachtofferverklaringen voorgelezen door nabestaanden van De Boe. Zijn moeder zegt dat ze een posttraumatische stressstoornis heeft en dat ze bedreigd wordt door vrienden van B. De zus van De Boe vroeg B. om het eerlijke verhaal te vertellen. "Elke dag hoop ik een beetje licht te zien, maar de dagen worden alleen maar zwarter."
De advocaat van B. trekt de verklaringen van nabestaanden, op basis waarvan zijn cliënt eerder is veroordeeld, in twijfel. Zo zijn er geen geluidsopnames van de verklaringen gemaakt. Verder voerde hij op dat een letseldeskundige aantoonde dat niet uit te sluiten is dat De Boe het mes inderdaad zelf naar zich toe trok.
Het laatste woord was aan Harold B. zelf. "Ik begrijp het verdriet van de familie", zei hij. "Ik vind het verschrikkelijk voor ze. Het verhaal kent alleen maar verliezers. Ik zie mijn dochter ook al twee jaar niet omdat ik onschuldig vast zit. Ik heb niet gestoken."
Naar verwachting doet het Hooggerechtshof over twee weken uitspraak in de zaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.