Burgemeester reageert op branden Werkhoven: "Iedereen is welkom, ongeacht geaardheid"

Gert Snitselaar bij één van zijn afgebrande stallen.
Gert Snitselaar bij één van zijn afgebrande stallen. © RTV Utrecht
WERKHOVEN - Burgemeester Roland van Schelven van Bunnik heeft gereageerd op de heksenjacht op boer Gert Snitselaar. Hij benadrukt dat iedereen welkom is binnen de gemeente, "ongeacht geloofsovertuiging, huidskleur, seksuele geaardheid of politieke overtuiging".
"Buitengewoon onacceptabel", noemt hij het dat Snitselaar de afgelopen weken vier keer is getroffen door brand. Dit weekend kwamen opnieuw tientallen koeien om het leven. De boer uit Werkhoven zelf denkt dat zijn homoseksualiteit óf een zakelijk conflict de reden is.

DADERS PAKKEN

"De impact van de branden is groot", benadrukt Van Schelven. "Laten we alsjeblieft niet vooruitlopen en voorbarige conclusies trekken. Ook wij willen, net als iedereen, opheldering over de toedracht van de branden en dat dader(s) worden opgepakt. De zaak krijgt de volle aandacht van de politie en het OM en wordt grondig onderzocht."
Verder zegt de burgemeester dat hij regelmatig contact heeft met de veiligheidsdiensten en de boer en zijn familie. Ook zegt hij dat na de brand van afgelopen weekend de asdeeltjes zijn onderzocht en dat er geen schadelijke stoffen zijn gevonden.

ONDERZOEK

De politie doet onderzoek naar de branden, maar lijkt vooralsnog weinig aanknopingspunten te hebben. De gemeente laat aan RTV Utrecht weten dat de politie niet heeft geadviseerd om het pand aan de Hollendewagenweg te sluiten. Soms gebeurt dat als de openbare orde in het geding is.
In deze tijdlijn houden we alle gebeurtenissen bij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.