FC Utrecht bezoekt basisschool voor lesje "online veiligheid"

© RTV Utrecht
UTRECHT - Een delegatie van FC Utrecht was maandagochtend op de Mattheusschool in de Utrechtse wijk Overvecht. Niet voor voetballes, maar voor een les over online-veiligheid.
Steeds meer jonge kinderen zitten tegenwoordig op sociale media en internet. Naast de vele mogelijkheden, brengt dit ook gevaarlijke situaties met zich mee. Onder de naam 'FC Utrecht Leert' biedt de voetbalclub over dit thema een lespakket aan bij basisscholen. Op de Mattheusschool was maandag de aftrap van het nieuwe programma.
Steeds meer jonge kinderen zitten op internet en sociale media.
FC Utrecht-speler Joris van Overeem was bij de opening. "Het is super leuk om zulke enthousiaste kinderen iets bij te brengen", zegt de 24-jarige middenvelder, die afgelopen zomer AZ inruilde voor de club uit de Domstad. "Ik denk dat het juist nu heel belangrijk is. Ze groeien op met sociale media, dus het gevaar ligt op de loer."
Marlou Peeters is een van de grondleggers van het lespakket. De voormalig voetbalster denkt dat de kinderen veel hebben opgestoken. "Dat merkte ik aan hun reacties. Ze weten er ook al best veel van. Nu hoop ik dat ze thuiskomen en het er over gaan hebben met hun ouders. Dat we ze een beetje kunnen behoeden voor wat er online kan gebeuren", aldus Peeters, die verder uitlegt dat FC Utrecht Leert de kinderen zoveel mogelijk bij wilt brengen. "We proberen globaal alle onderwerpen over te brengen. Al zijn de sociale media natuurlijk wel hot op dit moment."
Het is niet voor het eerst dat FC Utrecht lespakketten voor basisscholen maakt. Eerder lanceerde de voetbalclub de pakketten 'gezondheid' en 'financieel'. Met het nieuwe pakket over online veiligheid wordt een actueel thema aangepakt. Zo blijkt uit recent onderzoek dat mensen nog altijd kiezen voor te eenvoudige wachtwoorden. Dat het pakket juist nu wordt gelanceerd, is bovendien geen toeval: vrijdag start 'de week van de mediawijsheid'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.