Volkszanger Henk Dissel: "Leuk als ik de Herman Berkien van jongere generatie word"

© Volendam Music
UTRECHT - De toekomstige Herman Berkien worden: dáár voelt volkszanger Henk Dissel wel iets voor. De Zeister zanger maakte speciaal voor FC Utrecht een strijdnummer voor de supporters.
"Herman Berkien is de grootste, in de tijd dat ik bij Utrecht kwam waren zijn nummers hits en dat zijn ze nu nog steeds", aldus Dissel in gesprek bij RTV Utrecht. "Ik ga me er dan ook niet mee vergelijken, maar ik hoop dat ik het voor de jongere generatie toch een klein beetje mag gaan opvolgen."
De 27-jarige Dissel, die inmiddels in Volendam woont, heeft de supporters op de Utrechtse Bunnikside beloofd een clip te maken van het nummer. Voorlopig is die clip er nog niet, maar wél een geïmproviseerde versie:
Henk Dissels nieuwe nummer voor FC Utrecht.
Dissel treedt nu nog weleens op bij de Johan Cruijff ArenA of het Philips Stadion, maar dat is met het uitbrengen van dit nummer wellicht verleden tijd. Toch denkt hij zelf dat het zo'n vaart niet zal lopen. "Ik kom hier vandaan en heb dus wel een link met FC Utrecht, maar tegelijkertijd houd ik gewoon van een goede pot voetbal. Dus of dat nu tegen PSV is, of wie dan ook, dat maakt niet zoveel uit."
Maar de beste herinneringen bewaart de zanger aan 'de FC'. "Met FC Utrecht ben ik groot geworden, de posters van FC Utrecht-spelers hingen op mijn kamer. Het is mooi dat ik dit kan doen als iemand die uit de regio komt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.