Heel Jong Woerden Bakt: regionale bakwedstrijd voor jongeren

Archief.
Archief. © Smosti, Flickr
WOERDEN - Bakliefhebbers zitten over een paar weken weer watertandend voor de televisie gekluisterd voor het populaire bakprogramma Heel Holland Bakt. In Woerden begint er een regionale versie van dit bakfestijn: Heel Jong Woerden Bakt. De bedoeling van de wedstrijd is dat jongeren van alle nationaliteiten en achtergrond al bakkend met elkaar in contact komen.
Gisteravond is bekend geworden welke veertien jongeren er mee mogen doen. En de selectie was niet mals. "Het was een spannende dag voor de kandidaten. Vijf juryleden van bakkerijen in Woerden hebben de jongeren uitgekozen", aldus organisator Adrienne Lansbergen.
Van appeltaarten tot fruitflappen en van chocoladetaarten tot frambozencake: allerlei zoetigheden gaan de revu passeren. De gelukkige kandidaten zullen die bakkwaliteiten de aankomende maanden uitbreiden door verschillende workshops te volgen bij lokale bakkerijen.

VERSCHILLENDE NATIONALITEITEN

De achterliggende gedachte van de wedstrijd is dat kinderen van allerlei verschillende nationaliteiten met elkaar in contact komen door middel van bakken. Ook leren ze van elkaars bak- en eetcultuur. "Het wordt echt samenwerken daar. En wellicht blijven ze vrienden na afloop van de wedstrijd", vertelde Lansbergen.
Mensen die benieuwd zijn geworden en de wedstrijd willen volgen, kunnen dat doen via de website en op sociale media. In maart is de grote finale in Woerden bij het Kalsbeek College. Extra spannend voor de jonge bakkers: daar is ook publiek aanwezig. Net als bij de echte Heel Holland Bakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.