RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Slechts twee Utrechtse zaken in Café Top 100

1/2
UTRECHT - De provincie Utrecht prijkt dit jaar met twee zaken in de Café Top 100: Olivier in Utrecht en In den Grooten Slock in Amersfoort. Vorig jaar stonden vijf cafés uit onze regio in de ranglijst. Huppel the Pub in Den Haag is dit keer als winnaar uit de bus gekomen.

Misset Horeca, de multimediale informatiebron voor ondernemers en managers in de horeca, maakte de top-100 voor de 25ste keer. De beoordeling komt tot stand na een onaangekondigd bezoek van de vakjury en een bezoek van een mystery guest. Zij letten op de volgende aspecten: gastvrijheid, presentatie, hygiëne, productbehandeling, vakmanschap, bedrijfsvoering en ondernemerschap. Na de beoordeling bezoekt de hoofdjury de voorlopige top-5. Vervolgens wordt de definitieve rangschikking bepaald.

TIEN UTRECHTSE DEELNEMERS
Cafés moeten zich opgegeven voor de verkiezing. Dit jaar deden tien zaken uit de provincie Utrecht mee, laat Misset Horeca weten. "Deelnemers verzamelen punten op de verschillende onderdelen die we beoordelen. Het ligt allemaal erg dicht bij elkaar en de beoordeling is ook een momentopname. Het kan zijn dat de ontvangst bijvoorbeeld net wat minder hartelijk is tijdens een van de bezoeken."

OLIVIER
Biercafé Olivier, Achter Clarenburg in Utrecht, is op plaats 34 de hoogst genoteerde zaak uit de provincie Utrecht. Vijf jaar geleden was Olivier nog de beste van het land. "Gelukkig bieden in het verleden behaalde resultaten ook garantie voor de toekomst: Olivier is nog altijd die fijne zaak die in 2013 op plek één eindigde", schrijft de jury. "Olivier is een enorme zaak, toch wordt iedere nieuwe gast opgemerkt en begroet door de medewerkers. Als we plaatsnemen, staat binnen no time een vriendelijk lachende medewerker aan tafel. Top!"

IN DEN GROOTEN SLOCK
Op plaats 54 staat de tweede zaak uit de provincie Utrecht: In den Grooten Slock in Amersfoort. "Klassiek, bruin, ietwat gedateerd, maar hier past het", aldus de jury. "Het is druk bij binnenkomst maar toch worden we opgemerkt en hartelijk begroet. Op de bierkaart domineert het assortiment van Hertog Jan. De gevraagde Weizener staat vlot op tafel. Na een uitstekende eerste indruk gaat het hierna een beetje mis. Want hoewel het lege glas volop in het zicht staat, wordt dit niet opgemerkt door de bediening, die het erg druk heeft. Op zich laten de medewerkers een prima indruk achter. Stuk voor stuk hebben ze een leuke, frisse uitstraling en ze nemen de tijd voor uitleg of maken een praatje."

 | Foto: In den Grooten Slock Facebook

DE AANRADERS
Café's die net niet de top-100 haalden, noemt Misset Horeca De Aanraders. Hofman aan het Janskerkhof is een van die zaken. De jury schrijft: "Bekend café in het centrum van de stad. Hoog plafond, flinke bar, leuk personeel. Wisselende bierkaart met veel variëteit." Hofman prijkte vorig jaar nog op plaats 20. Dit jaar verzamelde de zaak dus net te weinig punten voor een notering in de Café Top 100.

Moeke in Rhenen is ook een van De Aanraders. "Prachtig aan de rivier gelegen grand café. Heerlijk terras. Stoer ingericht. Een fijne plek. Eén van de vier Moeke's in het land", schrijft de jury. Café Qwibus in Amersfoort, vorig jaar nog op plaats 86, is dit keer net niet in de top-100 beland. "Pand oogt van buiten niet zo sfeervol, maar dat wordt binnen door inrichting én personeel goedgemaakt", luidt het oordeel. De Pompier in Woerden wordt ook geschaard onder De Aanraders. "Klein bruincafé van origine, dat de laatste jaren door slimme uitbreidingen van terras en keuken helemaal eigentijds bleef."

Het Rechthuis in Mijdrecht was in de rangschikking van 2017 terug te vinden op plaats 6. Dit jaar valt de gelegenheid buiten de top-100. Toch is Het Rechthuis nog een van De Aanraders. "De pilsjes worden hier top getapt", oordeelt de jury.

De volledige Café Top 100 vind je hier.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -