RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Provincie ontkent bestaan zwijgcontract voor Uithoflijn-directeur

1/2
UTRECHT - De provincie Utrecht ontkent de ontslagen projectdirecteur van de Uithoflijn een zwijgcontract opgelegd te hebben. De provincie heeft een brief openbaar gemaakt om dat te onderschrijven.

In de brief uit september geeft de provincie ontslagen projectdirecteur toestemming om volledig mee te werken aan een onderzoek van de Rekenkamer en Integis zonder dat hij financieel of strafrechtelijk wordt vervolgd. De brief is hieronder te zien.

 De brief van de provincie aan de ontslagen projectdirecteur. De brief van de provincie aan de ontslagen projectdirecteur. | Foto: RTV Utrecht

BERICHTGEVING NRC
Naar de gang van zaken rondom de tram lopen meerdere onderzoeken waar deze week de eerste resultaten van worden verwacht. Het NRC beweert dat met een zwijgcontract de onderzoeken worden gefrustreerd door de provincie Utrecht. "De man durfde niet te praten, omdat hij een vaststellingsovereenkomst met de provincie had gesloten. Daarin beloofde hij niets over de gang van zaken bij de Uithoflijn te onthullen", aldus de krant.†

De provincie ontkent dus dat†hem in die overeenkomst het zwijgen is opgelegd. In de brief†valt op te maken dat de ontslagen projectdirecteur zelf aan de provincie Utrecht heeft gevraagd of hij vrijuit met de onderzoekers mag spreken. Wel wordt door de provincie benadrukt dat hij niet over de inhoud van zijn vertrekregeling mag praten. De voorwaarden waarop deze vertrekregeling in het leven is geroepen zijn geheim.

ANDERE PROBLEMEN
De bouw van de†tram tussen Utrecht Centraal en De Uithof heeft naast integer handelen ook te maken met veel andere problemen. Zo kost de tram 84 miljoen euro meer dan begroot, rijdt hij anderhalf jaar later dan gepland en moest een gedeputeerde opstappen.†Daarom zijn er nu onderzoeken†bezig om te kijken hoe dit alles†precies heeft kunnen gebeuren.

TIJDLIJN
RTV Utrecht houdt alle ontwikkelingen over de Uithoflijn bij in een tijdlijn. Hoe het precies zat, lees je hier.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -