Vermiste hond Shadow dood gevonden in afgebrande schuur Werkhoven: "Ze was trouw tot in de dood"

Hond shadow van de boer.
Hond shadow van de boer. © Gert Snitselaar
WERKHOVEN - De brand bij Gert Snitselaar heeft naast de complete veestapel nog een slachtoffer geëist. Tijdens het opruimen van de ravage werd vanochtend waakhond Shadow dood aangetroffen. De Tibetaanse Mastiff lag in de buurt van de slaapkamer in het deel van de schuur waar de Werkhovenaar sliep.
Bij de twee eerdere branden was het Shadow die aansloeg en boer Snitselaar wakker maakte. Daardoor kon de eerste brand snel geblust worden en konden bij de tweede keer de koeien en stieren uit de schuur gehaald worden. "Ze liep te huilen als een wolf", vertelt de aangeslagen ondernemer tegen RTV Utrecht. "Ze zorgde ervoor dat ik wakker werd."
Het is voor Snitselaar de zoveelste dreun. Het dier raakte in de nacht van zaterdag op zondag vermist. "Ze was in mijn buurt en begon te grommen. Ik heb toen de beveiliger geappt of hij wilde gaan kijken. Toen was het al te laat. Het deel waar ik woon is ook helemaal weg. Ik heb mijn leven waarschijnlijk aan Shadow te danken."
Los van verdriet heerst er nu ook enorme woede bij de Werkhovenaar. "Schrijf maar dat als de politie de brandstichter oppakt, ik niet voor mezelf in sta. Shadow was alles voor me. De beste waakhond die ik me kon wensen. Ze was trouw tot in de dood."
In deze tijdlijn hebben we alles rondom de reeks branden op een rijtje gezet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.