RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

SGP: Vernoem straat naar 50.000ste inwoner Houten

HOUTEN/HOUTEN - Houten verwelkomt†binnenkort de 50.000ste inwoner van de gemeente. De teller stond op 1 november op 49.936. "Het is een mijlpaal voor heel Houten en dat moet gevierd worden", zegt fractievoorzitter Wouter van den Berg van de SGP.

"Dat kan op allerlei manieren. Je kunt als gemeente een straat vernoemen naar de persoon die de 50.000ste is. Maar ook bijvoorbeeld bomen planten voor deze speciale gelegenheid. Er is van alles mogelijk."

FEEST VOOR IEDEREEN

De SGP ziet het liefst dat heel Houten het feestje mee kan vieren. Houtense inwoners droegen ideeŽn aan bij de Houtense SGP. "Alle inwoners een waardebon geven om te besteden bij een lokale middenstander, bijvoorbeeld. Of we geven zonnepanelen weg ter ere van onze nieuwe plaatsgenoot. Er is er maar eentje de 50.000ste, tenslotte! Als het niet te veel moeite kost zou je ook alle basisschoolleerlingen een wens of tekening kunnen laten maken voor de nieuwe Houtenaar en dat bundelen tot een mooie uitgave."

Of het idee steun krijgt van de andere partijen zal moeten blijken. De feestmotie wordt vanavond in stemming gebracht tijdens de raadsvergadering over de begroting van 2019.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht