Bouw nieuwe gemeentehuis Woerden vertraagd door conflict

© RTV Utrecht
WOERDEN - De oplevering van het nieuwe gemeentehuis van Woerden loopt opnieuw vertraging op. Het pand zou over drie dagen opgeleverd worden door aannemer BAM, maar die heeft een conflict met de gemeente.
Volgens de gemeente Woerden staan beide partijen na vele gesprekken nog altijd lijnrecht tegenover elkaar. BAM en de gemeente verschillen van mening over de realisatie van warmte- en koudeopslag en de afwerking van het buitenterrein met rioolaansluiting.
Door het conflict is het zeer onzeker of het pand op 7 januari in gebruik kan worden genomen, zoals het plan was. Wat de gevolgen voor de geplande verhuizing zijn, kan de gemeente nog niet zeggen. De gemeente geeft BAM nu de ruimte om het gebouw snel en goed op te leveren, maar legt de aannemer wel een boete op wegens vertraging.

DODELIJK ONGELUK

De oplevering liep vorig jaar al vertraging op door een dodelijk ongeluk. Een medewerker van een sloopbedrijf kwam op 12 mei onder het puin terecht toen een vloer instortte. De 43-jarige man uit Almkerk overleefde het ongeluk niet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.