Tv-kijkers ingeschakeld bij onderzoek naar overval Petershof Baarn

Tv-opnames bij De Petershof, waar op 26 augustus twee overvallers toesloegen.
Tv-opnames bij De Petershof, waar op 26 augustus twee overvallers toesloegen. © Caspar Huurdeman
BAARN - De politie vraagt deze week opnieuw aan tv-kijkers om mee te zoeken naar overvallers die afgelopen zomer in Baarn hebben toegeslagen. De beroving in eetcafé De Petershof was vanavond te zien in Opsporing Verzocht op NPO1 en komt morgen aan bod in Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.
Op zondagavond 26 augustus drongen twee gemaskerde mannen tegen sluitingstijd bij De Petershof naar binnen. Ze bedreigden een 21-jarige medewerker met een pistool en een breekijzer en sloten hem op in de wc. Daarna gingen ze ervandoor met een kast vol sigaretten, de kluis en de telefoon van de medewerker. Buiten zijn ze waarschijnlijk ingestapt bij iemand in een rode Nissan Micra, die op de parkeerplaats van de tegenovergelegen Albert Heijn stond te wachten.
De overvallers zijn vermoedelijk met een handlanger in een rode Nissan Micra gevlucht.
De overvallers zijn vermoedelijk met een handlanger in een rode Nissan Micra gevlucht. © Politie

RECHT OP HET DOEL AF

Volgens politiewoordvoerder Martin de Wit gingen de daders binnen recht op hun doel af. "De inrichting is daar best ingewikkeld als je daar voor het eerst komt", zei hij vanavond op tv. "Het is best lastig om te vinden waar alles is, maar daar hadden deze daders eigenlijk helemaal geen last van. Ze wisten precies waar ze moesten zijn en konden de kluis ook prima vinden."
De politie vermoedt dan ook dat de overvallers informatie hebben gekregen van iemand. Mogelijk zijn ze zelf eerder in de zaak geweest als klant.

OPVALLENDE KENMERKEN

Hoewel de mannen gemaskerd waren, vertoonden ze wel opvallende kenmerken. De ene dader is lang en een beetje vadsig. Hij leek scheef te lopen door doorgezakte enkels. De ander is een stuk kleiner en gespierder.
RTV Utrecht toonde eerder al bewakingsbeelden en een interview met de eigenaar van De Petershof in Bureau Hengeveld. Morgen vanaf 13.20 uur krijgt de zaak opnieuw aandacht in het regionale opsporingsprogramma.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.