Agent Bart vertelt verhaal achter bijzondere foto bij brand Domplein

© Koen Laureij
UTRECHT - Op Facebook vertelt de politie het verhaal achter een veelbesproken foto die gisteren werd gemaakt bij de brand aan het Domplein.
Fotograaf Koen Laureij legde vast hoe de bewoner van het afgebrande bovenhuis een agent omhelsde. Het blijkt te gaan om politieman Bart. "Nadat ik op het Domplein was aangekomen, werd mij gevraagd om de gegevens van de betrokkenen te noteren", vertelt hij op Facebook. "Ik zag dat één meneer helemaal over zijn toeren was. Ik snap dat er allemaal emoties bovenkomen als je huis in brand staat, dus ik liet hem eerst even met rust. Later besloot ik te vragen hoe het met hem ging en zijn gegevens te noteren. We hadden het uiteraard over de heftigheid van de brand."

HAAST

Even later gaf de bewoner bij de agent aan dat hij met grote haast naar zijn woning was gereden toen hij over de brand hoorde. Hierbij had hij ook enkele verkeersovertredingen gepleegd, die een politieauto achter hem ook waren opgevallen. "Mijn huis staat in brand!", liet hij hen weten. "Helaas wordt ook dit nog wel eens als smoes gebruikt om onder een bekeuring uit te komen", aldus agent Bart. "Daarom controleerden de collega's toch zijn gegevens. Omdat de man veel haast had, besloten zij op een later moment de bekeuringen uit te schrijven."

GEEN VERKEERSBOETES

Omdat het in dit geval dus niet bleek te gaan om een smoes, besloot agent Bart contact op te nemen met de collega's die de gedupeerde bewoner gecontroleerd hadden, om aan te geven dat het dit keer menens was. "Na overleg met mijn collega kon ik de meneer laten weten dat hij zich om de boetes dit keer even geen zorgen hoefde te maken. Hij had immers al genoeg aan zijn hoofd. Wel kreeg hij een stevige waarschuwing voor zijn gedrag in het verkeer. De reactie van de meneer was er een die ik niet dagelijks hoor: 'Agent, mag ik u een knuffel geven?!'. Ik besloot dan ook maar op zijn verzoek in te gaan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.