Grootste kerstboom in lego nagebouwd in IJsselsteinse winkel

© Hendrik-Jan van Oostrum
IJSSELSTEIN - Een nieuwe primeur voor IJsselstein. Naast de grootste kerstboom ter wereld, staat nu ook een twee meter hoge lego-variant daarvan in een lokale etalage.
De toren is te bewonderen in de cadeauwinkel Momenten van Leven aan de Utrechtsestraat. Volgens omstanders is de gelijkenis met de echte Gerbrandytoren treffend. Ook hangt er een klok naast de toren die aftelt naar het moment dat de lampjes van de echte televisietoren worden ontstoken.

VOORBEREIDING

Het idee om de toren te bouwen ontstond volgens eigenaar Hendrik-Jan van Oostrum negen maanden geleden al. "We hebben om de vijf weken een nieuwe etalage, maar dit idee had de nodige voorbereiding nodig."
Om de toren heen is een kerstmarkt gebouwd en is een lego-versie van Glennis Grace aan het optreden. De zangeres zal dit jaar ook in levende lijve optreden bij de echte televisietoren. De lego-blokjes konden geleend worden van een vriend.

MOEILIJKE KLUS

Echt makkelijk was het niet om de toren te bouwen, aldus Van Oostrum. "We hebben onderzoek gedaan naar hoe we de toren het beste konden bouwen en her en der informatie gezocht." De toren is in delen naar de winkel gebracht en er zit ongeveer drie dagen werk in. "Maar ook de nachten van de bouwer waren kort."
De toren zal te bewonderen zijn tot ongeveer een week na de ontsteking van de lampjes van de Gerbrandytoren op zaterdag 8 december.
Vorig jaar konden de 120 ledlampen van de toren niet ontstoken worden vanwege een blikseminslag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.