RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vuurwerkvrije zones in Utrechtse Heuvelrug

UTRECHTSE HEUVELRUG - Ook in de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn er dit jaar vuurwerkvrije zones. Hier is het van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur verboden om vuurwerk af te steken.

De gemeente heeft gekozen voor plekken waar dieren verblijven, kwetsbare groepen mensen wonen of overlast is ervaren door het afsteken van vuurwerk. Het gaat om Park Seminarie en kinderboerderij 't Woelige Nest in Driebergen, kinderboerderij Knuffelweide in Amerongen en Bartimťus in Doorn. Daarnaast is vuurwerk verboden op schoolpleinen van basisscholen en rondom verzorgingstehuizen in de hele gemeente. De locaties zijn gekozen na overleg met jongeren, politie, handhavers en inwoners die overlast hebben ervaren tijdens eerdere jaarwisselingen.

Burgemeester Frits Naafs hoopt Oud en Nieuw 'voor iedereen prettig te houden'. "Met het instellen van deze vuurwerkvrije locaties willen wij inwoners vragen rekening te houden met elkaar, de kwetsbare groepen en dieren in onze dorpen."

Vorig jaar waren er al in 11 van de 26 gemeenten in onze provincie vuurwerkvrije zones ingesteld. Utrechtse Heuvelrug wilde toen nog onderzoeken of er draagvlak was voor de maatregel.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht