'Festival' om cybercrime tegen te gaan: "Zo maak je het al een stuk veiliger"

UTRECHT - Voor het eerst organiseerde HP woensdag het 'SecurITy Festival'. In de Metaal Kathedraal in Utrecht kwamen IT-deskundigen en ondernemers bij elkaar. Het doel: elkaar bewustmaken van de gevaarlijke cybercriminaliteit.
SecurITy Festival
Want steeds vaker zijn bedrijven het doelwit van cyberaanvallen. Hackers worden alsmaar sluwer, terwijl nog altijd veel organisaties zich te weinig bezighouden met de risico'. Zo kunnen bedrijven vaak kinderlijk eenvoudig worden gehackt, waarna persoonlijke of belangrijke informatie in verkeerde handen komt
Ruben Raadsheer, 'Chief Technology' bij HP, geeft een aantal tips. "Deze zijn makkelijk toe te passen maar kunnen je bedrijf al een stuk veiliger maken."

GEBRUIK EEN STERK WACHTWOORD

"Maak er een lang wachtwoord van, met veel verschillende tekens. Hergebruik je wachtwoorden niet: gebruik zoveel mogelijk verschillende wachtwoorden."

HOU JE WACHTWOORD VOOR JEZELF

"Het klinkt heel logisch en dat is het ook. Maar toch gebeurt het vaak dat mensen bijvoorbeeld op vakantie gaan, en daarom het wachtwoord van hun e-mail aan een collega geven. Dat is gewoon niet slim.

GEBRUIK DE JUISTE APPARATEN

"Zorg ervoor dat je veilige apparaten in huis hebt. Als je bijvoorbeeld een nieuwe printer aanschaft, neem er dan eentje die veilig is. Elke aankoop is een veiligheidsaankoop. Vraag aan de verkoper of het product goed beveiligd is."

MAAK DE VEILIGHEID VAN JE BEDRIJF BESPREEKBAAR

"Er wordt door velen maar weinig over cyberveiligheid gepraat. Belangrijk is om er júist over te praten. Zo blijf je je bewust van het feit dat cybercrime mogelijk is.

DENK ER NIET TE INGEWIKKELD OVER

"Vaak klinken IT-zaken ingewikkeld. Maar dat is niet per definitie zo. Zoals je merkt kunnen kleine aanpassingen al een groot verschil maken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.