"Opheldering over busterreur asielzoekers Leersum"

© Ingezonden
LEERSUM - De problemen die asielzoekers in Leersum veroorzaken op buslijn 50 hebben ook de politiek bereikt. De Statenfractie van de PVV heeft bij het provinciebestuur schriftelijke vragen ingediend.
RTV Utrecht berichtte gisteren over Syntus-chauffeurs die angstig achter het stuur zitten vanwege bedreigingen en overlast. Asielzoekers proberen volgens hen gratis mee te reizen sinds er niet meer contant betaald kan worden. Groepen van tien man stappen in één keer de bus binnen, waardoor controleren onmogelijk is. Sommige chauffeurs zouden de halte bij het asielzoekerscentrum inmiddels overslaan als het er druk is.
Op een filmpje van een passagier is te zien hoe er wordt gescholden en bedreigd.
Bedreigingen op buslijn 50
De PVV wil onder meer van het provinciebestuur weten hoe vaak er aangifte is gedaan, of er cameratoezicht is in de bus en of de daders overgeplaatst kunnen worden naar een 'aso-azc', waar ze het terrein niet af kunnen. Daarnaast wil de partij weten welke maatregelen het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) concreet heeft genomen.
De politie, gemeente Utrechtse Heuvelrug en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gaan op 3 december in gesprek over de problemen op buslijn 50.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.