Twee Utrechtse scholen worden aardgasvrij met rijksbijdrage

De Regenboog in Utrecht.
De Regenboog in Utrecht. © Google Streetview
PROVINCIE UTRECHT - De Utrechtse basisschool De Regenboog in de wijk Tuindorp-Oost en CBS De Zonheuvel in Driebergen zijn geselecteerd om hun schoolgebouw aardgasvrij te maken met financiële steun van het Rijk.
Minister Kasja Ollongren presenteerde vandaag de elf basisscholen die een stimuleringsbijdrage van 350.000 euro ontvangen. In totaal hadden 92 basisscholen uit 72 gemeenten zich ingeschreven voor het project.
Het ministerie geeft aan bij de beoordeling vooral gekeken te hebben naar de verdeling over bouwperioden, de geografische spreiding en naar variatie in aanpak. Basisschool De Regenboog heeft een typisch jaren zestig schoolgebouw dat veel voorkomt in Nederland, waardoor ervaringen gebruikt kunnen worden voor andere scholen.

WETHOUDER

De Utrechtse wethouder Anke Klein reageert verheugd. "De gemeente wil koploper zijn als het gaat om de transitie naar een duurzame energievoorziening. De rijksbijdrage geeft een extra impuls aan onze ambities en aan het toekomstbestendig maken van alle schoolgebouwen."
Uitgangspunt van het programma is dat ook scholen die niet zijn geselecteerd, kunnen profiteren van lessen uit het innovatieprogramma. "De kennis en ervaring die binnen het innovatieprogramma worden opgebouwd, delen we actief met gemeenten en schoolbesturen. Natuurlijk willen we dat er zoveel mogelijk scholen versneld aan de slag kunnen met de verduurzaming van hun schoolgebouwen", aldus de minister.

DE GESELECTEERDE SCHOLEN

Culemborg Koningin Juliana School
Ede de Vuurvogel
Groningen KDS Bisschop Bekkers
Haarlemmermeer de Kameleon
Heerlen BS De Horizon
Meierijstad de Uilenbrink
Nissewaard ODS De Vuurvogel
Oldenzaal De Esch en de Linde
Utrecht De Regenboog
Utrechtse Heuvelrug CBS De Zonheuvel
Zaltbommel School met de Bijbel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.