RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Celstraf voor doorrijder die onder invloed achter het stuur zat in Utrecht

UTRECHT - Een 38-jarige automobilist die twee jaar geleden in Utrecht een fietser schepte endoorreed is veroordeeld tot een gevangenisstraf vanzes maanden, waarvanvier maanden voorwaardelijk. Ook moet hij vooreen periode van n jaar zijn rijbewijs inleveren.

Op 26 november 2016 reed de man in een BMW van een vriend over de kruising van de Pijperlaan met de Leidseweg in Utrecht. Hij gebruikte de rijstrook voor rechtsaf om een aantal auto's rechts in te halen en reed vervolgens met hoge snelheid toch rechtdoor.

Op de kruising kwam de man in botsing met een overstekende fietser waardoor het slachtoffer door de lucht werd geslingerd en verderop op straat terecht kwam. De verdachte is na het ongeluk doorgereden terwijl hij wist dat de fietser letsel had en hulp nodig had. Pas na enkele uren kon de politie de automobilist aanhouden. Hij bleek tijdens het autorijden onder invloed van alcohol te zijn geweest.

MEDISCH RAPPORT
Tijden de zitting werd vandaag duidelijk dat het slachtoffer nog altijd veel last heeft van het ongeluk. Volgens een medisch rapportkan hij nooit meer voluit rennen of springen. De rechtbank noemt het rijgedrag van de automobilist zeer kwalijk.

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank gekeken naar straffen in vergelijkbare zaken. Naast de gevangenisstraf en het inleveren van zijn rijbewijs komt de man onder reclasseringstoezicht. Ook moet hij meewerken aan een gedragsinterventie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -