Brunner door de Bocht: Edo gaat testrijden op de Uithoflijn

Edo Brunner mee met testrit Uithoflijn
Edo Brunner mee met testrit Uithoflijn © RTV Utrecht
UTRECHT - Na jaren wachten is het eindelijk zover. De tram die Utrecht Centraal met De Uithof moet verbinden gaat rijden. Nog niet voor het echie, nee de tram rijdt in de nacht om allerlei testen te doen. En Edo mag mee! Maar dat betekent wel dat hij heel stil moet zitten, want met allerlei sensoren worden de trillingen van de tram geregistreerd om zo het comfort te meten.
Edo is benieuwd wat voor uitzicht de trambestuurder van deze gloednieuwe tram heeft. Hij loopt voorzichtig naar de cockpit en stelt verbaasd vast dat het daar best wel donker is. Maar lantaarnpalen om de route te verlichten zullen er niet komen omdat omwonenden dan last van het licht kunnen hebben.
De tram heeft pas zo'n duizend kilometer gereden. Dat is slechts een fractie van de zestigduizend kilometer die de tram straks per jaar rijdt, vertelt manager trammaterieel René van Marrewijk.
Edo gaat even rondkijken in de tram.

TEGENSLAG

De tram glijdt soepel over de rails, totdat er opeens een enorme dreun te horen is en Edo door elkaar geschud wordt. De bestuurder zet de tram onmiddellijk stil en er rennen testers de tram uit om te kijken wat er mis is. De tram blijkt over een grote ijzeren bout te zijn gereden, die op de rails lag. De bout wordt van de rails verwijderd waarna de tram weer soepel verder rijdt.
In totaal rijden er vanaf eind volgend jaar 24 van deze trams op dit traject. Per dag zullen er ongeveer vijfentwintigduizend studenten vervoerd worden.
Uitzending: Edo Brunner gaat testrijden op de nieuwe tram.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.