RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Ernstig vervuilde grond gevonden midden in Baarn

1/2
BAARN - Bij een toekomstig bouwterrein in Baarn is ernstig vervuilde grond aangetroffen. De boel moet snel gesaneerd worden om schade in de omgeving te voorkomen.

Het gaat om het terrein van de voormalige verffabriek Baarn Chemie aan de Heuveloordstraat, midden in de bebouwde kom. Welke schadelijke stoffen precies zijn aangetroffen is niet duidelijk.

Er zijn plannen om binnenkort woningen neer te zetten op de grond. Maar zonder sanering is volgens de provincie kans op gevaar voor mensen of natuur.

Heidi van Otten van GroenLinks in Baarn noemt de ontdekking van de vervuilde grond ernstig. "Bijzonder dat dit in een eerder stadium niet naar voren is gekomen", schrijft ze op Twitter. Maar dat bestrijdt wethouder Erwin Jansma. "Het wordt nu gebracht alsof het een groot issue is, maar wij wisten dit al." 

Volgens Jansma staat niets de geplande woningbouw in de weg. "Wat ons betreft niet. Het is nu even de vraag wanneer de projectontwikkelaar begint met saneren." Verder wil de wethouder zorgen bij inwoners graag wegnemen. "Wanneer de vervuiling heel erg is moet je per direct maatregelen nemen. Nu wordt gezegd: het moet binnen vier jaar. Het is een goed op te lossen probleem."


 De tuin van het terrein waar de vervuilde grond is aangetroffen. De tuin van het terrein waar de vervuilde grond is aangetroffen. | Foto: Caspar Huurdeman


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht