Twee straatroven op precies dezelfde plek in IJsselstein

© RTV Utrecht
IJSSELSTEIN - De politie van IJsselstein zit in de maag met twee straatroven. Die gebeurden allebei op het fietspad over de brug van de A2, langs de Weg der Verenigde Naties. De daders zijn nog niet gevonden en het is onduidelijk of de twee zaken iets met elkaar te maken hebben.
Woensdag 10 oktober sloegen de straatrovers voor het eerst toe. Drie jongemannen stapten op een 12-jarige jongen af die rond 15.00 uur van school fietste. Ze eisten zijn telefoon, maar dankzij oplettende voorbijgangers ging de diefstal niet door.
Een voorbijrijdende vrachtwagenchauffeur zag dat er iets niet pluis was en begon te schreeuwen. Een andere vrouw die langsreed op een fiets bemoeide zich er ook mee: ze hield het trio tegen zodat de jongen snel weg kon fietsen.
De politie wil graag in contact komen met de trucker en de vrouw die een helpende hand bood. Van de daders is alleen bekend dat ze een getint uiterlijk hebben.

TWEEDE STRAATROOF

Tien dagen later, in de nacht van 19 op 20 oktober, fietste een 20-jarige man rond 4.00 uur over hetzelfde fietspad. Hij werd bedreigend aangesproken door twee mannen. Even later kwamen er nog twee anderen aan op een scooter. De vier stalen een telefoon, portemonnee en kleding van het slachtoffer.
Een taxichauffeur heeft de man daarna naar een politiebureau gebracht. De politie is in het bijzonder op zoek naar deze taxibestuurder. Ook in deze zaak zijn de vier daders nog niet gevonden.
Mensen die aanvullende informatie hebben over de vier zaken kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.