Woningen, horeca en kantoren aan Europalaan blijven langer bestaan

© Google Streetview
UTRECHT - Woningen, horeca en kantoren zoals De Stadstuin aan de Europalaan mogen langer blijven bestaan. Het college heeft vandaag ingestemd met een verlenging van het tijdelijk wonen aan Europalaan 100-50, van vijf naar tien jaar.
Eigenaar Boron had om deze verlenging gevraagd, omdat nog niet zeker is wanneer de definitieve herontwikkeling van dit gedeelte van de Merwedekanaalzone begint. Het contract loopt nu tot 2027.
Omdat er momenteel veel woningbehoefte is in de stad Utrecht en de gemeente ambities heeft om meer te experimenteren met de combinatie van wonen, werken en recreëren in de Merwedekanaalzone, heeft het college dit besluit genomen.  
Op 1 mei 2017 kwamen de eerste bewoners in het getransformeerde kantoorpand aan de Europalaan wonen. Onder de naam Stadspoort Zuid zijn inmiddels alle 71 appartementen bewoond. Begin dit jaar opende Southpark de deuren van haar horeca- en vergaderruimtes in gebouw 100 en het grote parkeerterrein achter gebouw 200 heeft een groene invulling gekregen. Daarnaast zijn binnen de bestaande kantoorbestemming de Stadstuin, Kan-toren en de startup-hub ./Utrecht gevestigd.
Met deze invulling is "een nieuw en levendig gebied gecreëerd, waarin jonge mensen wonen, werken en samenkomen", aldus de gemeente. Bovendien vindt het college het een voordeel dat door de extra woonmogelijkheden meer mensen de fiets pakken in plaats van de auto.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.