Protestantse Kerk maakt geen knieval voor homohuwelijk

De Pauluskerk in Breukelen hing zelfs een regenboogvlag op.
De Pauluskerk in Breukelen hing zelfs een regenboogvlag op. © Facebook Pauluskerk
BREUKELEN - De Protestantse Kerk Nederland (PKN) gaat het homohuwelijk niet gelijkstellen aan het heterohuwelijk. Sommige kerken, zoals de Pauluskerk in Breukelen, drongen aan op het gelijktrekken van de huwelijken. Na een vergadering vanavond besloot de PKN-leiding niet aan die wens te voldoen.
Wel is besloten dat de woorden 'inzegenen' en 'zegenen' dezelfde lading krijgen. De discussie bij de protestanten draait eigenlijk om die twee woorden. In de kerkorde van de PKN staat dat een huwelijk tussen een man en een vrouw 'ingezegend' wordt. Trouwen twee mensen van hetzelfde geslacht, dan is die verbintenis 'gezegend'.
Het kerkbestuur van de Pauluskerk laat in een reactie aan RTV Utrecht weten zeer teleurgesteld te zijn in het besluit. "Het vermogen om lief te hebben is ons door God gegeven", zei ouderling Ingrid Baas eerder. "Zo voel ik dat. Waarom zou het van de een dan minder waard zijn dan van de ander?"
Conservatievere gemeenten binnen de PKN wilden juist dat de kerkorde ongewijzigd bleef omdat in de Bijbel staat dat het huwelijk alleen een verbintenis is tussen man en vrouw.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.