Politie: ook in dit geval brandstichting bij boer in Werkhoven

© RTV Utrecht / Mark van der Wel
WERKHOVEN - Opnieuw is brand uitgebroken op het terrein van een boer in Werkhoven. De man werd al drie keer eerder getroffen door een brand. Hij vermoedt dat de branden worden aangestoken in verband met zijn geaardheid of een zakelijk geschil.
De brand op het terrein aan de Hollandewagenweg in Werkhoven brak rond 2.00 uur uit. Dit keer troffen de vlammen een schuur die vastzit aan de woning. Bij eerdere branden gingen stallen in vlammen op, wat tientallen koeien en stieren het leven kostte.
De politie gaat uit van brandstichting en doet onderzoek. Over de achtergrond houdt de politie ''alle scenario's open''. Getuigen worden verzocht te bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.
© Menno Bausch
Boer Gert Snitselaar werd vannacht gewekt door een beveiliger. Hij was op dat moment de enige in huis, zijn ex-vrouw en kinderen verblijven op een andere plaats na de hevige brand afgelopen weekend. In de schuur lag de administratie van de boer. Het is niet bekend of die schade heeft opgelopen.
Vorige week deed de boer zijn verhaal bij RTV Utrecht. "Het kan uit verschillende richtingen komen. Mijn geaardheid kan er voor een deel mee te maken hebben", liet hij toen weten.
Politie: ook vierde brand bij boer in Werkhoven is aangestoken

REACTIE BURGEMEESTER

Burgemeester Ruud van Bennekom laat weten dat de zaak "zijn volle aandacht" heeft. "Ik sta in contact met de getroffenen, de politie en het openbaar ministerie. Vreselijk, ik kan me voorstellen dat iedereen zich afvraagt wat hier gaande is. Ik sluit me verder aan bij de woorden die we eerder hebben geuit.
Laten we proberen om niet vooruit te lopen en conclusies te trekken over motieven en oorzaken zolang we dit niet weten. Dat is lastig in een situatie als deze. Daarom is het belangrijk dat er gauw helderheid komt, voor iedereen in onze gemeente, ons dorp Werkhoven en alle betrokkenen. De veiligheid ter plaatse en in de omgeving staat voorop."

VEEL DIEREN GETROFFEN

Eind oktober brak er voor het eerst brand uit bij het veebedrijf. Boer Snitselaar werd toen geprezen omdat hij er eigenhandig voor zorgde dat zijn koeien ongedeerd bleven. Zelf raakte hij daarbij gewond.
Enkele dagen later brak er brand uit in een ander deel van de loods. Enkele dieren overleefden het niet. Snitselaar liet toen weten "wel zeker te weten" dat het was aangestoken." Ruim een week later was het weer raak en ook toen overleefden veel dieren het niet.

TIJDLIJN

RTV Utrecht heeft een tijdlijn gemaakt over de reeks branden bij de Werkhovense boer. Hier lees je alle berichtgeving na.
Het gaat deze keer om een kleine brand.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.