Ondernemersvereniging Abcoude blaast 50 kaarsjes uit

Ondernemer Ernst Koot uit Abcoude.
Ondernemer Ernst Koot uit Abcoude. © RTV Utrecht / Robert Jan Booij
ABCOUDE - De Ondernemersvereniging Abcoude-Baambrugge viert vandaag feest, nota bene op de Dag van de Ondernemer. Precies 50 jaar geleden bedachten drie ondernemers tijdens de intocht van Sinterklaas om wat meer met de dorpen samen te werken. Sindsdien is er veel veranderd.
"Leegstand, online bestellingen, ondernemers moeten ook op een andere manier blijven ondernemen en daarin meegaan en daarbij heb je elkaar ongelofelijk hard nodig. De ondernemersvereniging is daar het cement tussen", vertelt José Boesten van de vereniging.

KRUIDENIERSZAAK

Maar er is nog meer veranderd, weet ook Ernst Koot. Zijn ouders openden in 1967 een kruidenierszaak. "Die winkel hebben we langzaam uitgebreid tot het punt waar we op dit moment staan."
Anno 2018 is de zaak uitgegroeid tot een volwaardige Plus-supermarkt met een groot assortiment. "De wensen en eisen van de consument zijn natuurlijk heel erg veranderd, de welvaart is toegenomen en er is enorm veel assortiment toegevoegd. Mensen gaan veel meer op reis en zien dingen in het buitenland. Dat komt allemaal hier in de supermarkt terecht."

JONGE ONDERNEMERS

Het belang van de sociale samenhang tussen ondernemers is voor de ondernemersvereniging een belangrijk speerpunt. Daarom lanceert de vereniging vanavond een jonge divisie voor ondernemers tot dertig jaar oud.
"Er zijn voldoende jonge ondernemers met goede initiatieven. Ze moeten geïntroduceerd worden bij de ondernemersvereniging en laten zien waar hun mogelijkheden zitten en wat hun plannen zijn voor de toekomst", zegt Koot.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.