RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Opnieuw controles op industrieterrein Nieuwegein

NIEUWEGEIN - Op industrieterreinen Plettenburg en de Liesbosch heeft de gemeente Nieuwegein samen met de Veiligheidsregio, Stedin en de politie controles uitgevoerd. Gisteren zijn acht locaties bezocht.

Met de actie wilden de autoriteiten zien of bedrijven zich wel aan regels houden. Ook wil de gemeente beter zicht krijgen op wat er zich op de industrieterreinen afspeelt.

Tijdens de controle zijn er enkele kleine overtredingen op het gebied van brandveiligheid aangetroffen. Daar is meteen op gehandhaafd.

In de toekomst zal de gemeente Nieuwegein vaker controleren in loodsen en bedrijfspanden. Door het toezicht te verscherpen willen ze er sneller bij zijn als er bijvoorbeeld overtredingen van onder meer het bestemmingsplan, milieuregels en elektriciteitsgebruik zijn.

Ook wordt op deze manier ondermijnende criminaliteit aangepakt. Begin oktober viel de politie bijvoorbeeld twee bedrijven op de Ravenswade binnen. Het vermoeden is dat daar artikelen zijn verhandeld voor de professionele hennepteelt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht