Pizza, patat of... Soedanees? Immigranten maken maaltijden voor nieuwe afhaalservice Driebergen

De maaltijden worden door immigranten zelf gemaakt.
De maaltijden worden door immigranten zelf gemaakt. © Suzanne de Visser
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Inwoners van Driebergen die kiezen voor een afhaalmaaltijd omdat ze geen zin hebben om te koken, kunnen vanaf vandaag gaan voor pizza, patat of... Soedanees. Vandaag wordt namelijk de dienst Andermaal gelanceerd, een afhaalservice van maaltijden die gemaakt worden door immigranten die in Driebergen wonen.
Het idee van de dienst is dat mensen niet alleen voorzien worden van een gezonde maaltijd, maar dat ze ook in contact komen met de buitenlandse bereiders van dat eten.
Suzanne de Visser heeft een positief doel met het project: "Ik werk veel met vrouwen met een migratie-achtergrond en ik zie dat het voor hen heel lastig is om de stap te zetten naar de arbeidsmarkt. Ze willen wel graag vanuit huis iets doen, maar ze weten niet waar ze moeten beginnen."
De afhaaldienst wordt vrijdagmiddag gelanceerd in het bijzijn van burgemeester Naafs. Ook is er een uitgebreid Soedanees buffet dat wordt gemaakt door een vrouw die vier jaar geleden uit Soedan is gevlucht. Andermaal zoekt overigens nog vrijwilligers.
Immigranten koken bij nieuwe afhaalservice Driebergen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.