Broer gezochte crimineel Razzouki aangehouden

De gezochte Said Razzouki en Ridouan Taghi
De gezochte Said Razzouki en Ridouan Taghi © Politie (Bewerking door RTV Utrecht)
UTRECHT - De politie heeft opnieuw een broer aangehouden van de internationaal gezochte Utrechtse crimineel Saïd Razzouki. Volgens zijn advocaat Yassine Bouchikhi is de 39-jarige Zaki vorige maand al gearresteerd in zijn huis in Groningen, wegens bezit van twee vuurwapens en een kleine hoeveelheid heroïne.
Volgens de raadsman is de politie daarover getipt. Zaki wordt ook verdacht van een inbraak, maar advocaat Bouchikhi noemt dat nogal vaag. Zijn cliënt zit nog vast. Zijn aanhouding zou niets te maken hebben met het grote Marengo-onderzoek, naar de lange reeks liquidaties in de onderwereld.
Zaki's oudere broer Saïd Razzouki is de rechterhand van de beruchte drugscrimineel Ridouan Taghi uit Vianen. De twee zouden de opdrachtgevers zijn van vele liquidaties. Een andere, jongere broer van Razzouki, Mohammed, zit in verband daarmee vast.

VERGISMOORD

Mohammed zou de zogenoemde vergismoord in Overvecht hebben voorbereid. Begin vorig jaar werd in een flat op de Faustdreef Hakim Changachi doodgeschoten. Het werkelijke doelwit zou een Marokkaanse drugshandelaar zijn geweest, die in dezelfde flat woonde. Een tweede liquidatiepoging werd door de politie verijdeld.
De vergismoord was voor medeverdachte Nabil B. reden om naar de politie te stappen en kroongetuige te worden. De rechtszaak tegen de twee gaat eind deze maand verder in de extra beveiligde rechtbank bij Schiphol. Mogelijk worden er dan nog meer verdachten toegevoegd.

MEER AANHOUDINGEN

De aanhouding van Zaki is de zoveelste in de kring rond Ridouan Taghi en Säid Razzouki. Bij politieinvallen in Nieuwegein, Utrecht, Vianen en Tiel werden op 2 oktober zes mannen uit hun directe omgeving opgepakt, een zevende verdachte zou in de gevangenis zijn aangehouden. Twee broers van Taghi zijn eerder in Marokko aangehouden, omdat ze worden verdacht van betrokkenheid bij een vergismoord op de zoon van een rechter. 
Het Marengo-onderzoek van politie en justitie is nog in volle gang. Naar verwachting duurt het nog maanden voor de zaken tegen de verschillende verdachten inhoudelijk kunnen worden behandeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.