Ruim 9 miljoen voor aanpak criminaliteit in Midden-Nederland

Het geld is onder meer voor de aanpak van drugslabs
Het geld is onder meer voor de aanpak van drugslabs © Politie
PROVINCIE UTRECHT - De regio Midden-Nederland krijgt ruim negen miljoen euro om criminaliteit aan te pakken. Dat laat minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid weten.
Het geld is bedoeld om in kwetsbare gebieden een vuist te maken tegen zogenoemde ondermijnende criminaliteit. In deze regio gaat het onder meer om de aanpak van drugsproductie in agrarische buitengebieden, op vakantieparken en op bedrijventerreinen.
Ook wil de politie met het geld meer aanwezig kunnen zijn in de wijken. Het is de bedoeling dat dat ervoor zorgt dat mensen sneller de politie inschakelen als er verdachte zaken zijn. Of dat mensen ervan weerhouden kunnen worden om het criminele pad op te gaan.

VOEDINGSBODEM AANPAKKEN

In totaal trekt de minister honderd miljoen euro uit voor projecten in heel Nederland. "We worden bijna dagelijks geconfronteerd met georganiseerde criminaliteit die onze samenleving ondermijnt", zegt minister Grapperhaus. "Door gevaarlijke drugslabs midden in woonwijken, door bedreiging van bestuurders en door vermenging van onder- en bovenwereld".
Grapperhaus wil dat Nederland minder aantrekkelijk wordt voor criminelen. "Daarom gaan we de onderliggende voedingsbodem aanpakken. Door deze concrete investering en door versterking van de samenwerking van overheden en bedrijfsleven gaan we de georganiseerde misdaad een slag toe brengen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.