RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse kinderen zingen nieuw Sinterklaaslied voor de Sint

1/4
UTRECHT - 'Zie ginds komt de stoomboot', 'Hoor de wind waait door de bomen' of'Sinterklaasje, bonne, bonne, bonne': klassieke Sinterklaasliedjes zijn er genoeg, zou je denken. Maar een groep Utrechtse kinderen was het daar niet mee eens en komt nu met een nieuw lied speciaal voor de Sint. Dit weekend zal het nieuwe Sinterklaasliedje voor het eerst in het openbaar te horen zijn, maar RTV Utrecht had vandaag de primeur.

Het muziekstuk gaat zondag in premire tijdens de intocht van Sinterklaas in Utrecht. Op zes bruggen verspreid door de stad staan dan groepen kinderen. Zij geven de Sint een serenade met het nieuwe lied terwijl de kindervriend de stad binnenvaart. En als de Goedheiligman eenmaal aan land is, verzamelen alle kinderen zich op het Domplein om hem daar nog n keer gezamenlijk toe te zingen.

Organisator sinterklaasintocht Utrecht over nieuwe lied


Zo'n bijzondere gelegenheid vraagt natuurlijk om een bijzonder lied. Daarom is het onofficile Utrechtse volkslied 'Als ik boven op de Dom sta' vertaald naar een Sinterklaas-thema. "Een cadeau aan de stad", noemt Bert Buizert van de organisatie van de sinterklaasintocht in Utrecht het lied. Hij hoopt dat het samen toezingen van Sinterklaas zal zorgen voor meer verbinding in de stad.

Utrechtse kinderen zingen nieuw Sinterklaaslied voor de Sint


Interview met kinderen over het nieuwe sinterklaaslied


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -