Bodem tientallen speelplekken onderzocht op aanwezigheid lood

Archief.
Archief.
UTRECHT - De provincie laat op 95 plekken in de provincie Utrecht West de bodem van speeltuinen inspecteren op de aanwezigheid van lood. Dat laat het provinciebestuur weten aan het AD.
"Met het onderzoek wordt vastgesteld welke kinderspeelplaatsen in de aandachtsgebieden voldoende zijn afgedekt", zegt de provincie tegen de krant. Als dit goed het geval is, dan worden er eventueel maatregelen genomen.
Lood kan namelijk vooral bij kinderen tot zes jaar gezondheidsklachten veroorzaken, meldt de GGD Hollands Midden. "Als zij te veel van het metaal binnenkrijgen, kan dat een nadelig effect hebben op hun leervermogen."
In totaal worden er in negen gemeenten, waaronder Woerden en De Ronde Venen, onderzoek gedaan. Directeur Kees Boer van de Woerdense basisschool Willem van Oranje - een van de plekken die wordt onderzocht door de provincie - zegt dat er daar waarschijnlijk niks wordt aangetroffen. Er is daar onlangs nog een afgraving gedaan. Boer stelt de bezorgdheid van de provincie wel op prijs.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.