Loods Vlinderhof door vandalen beklad met graffiti

Schuurtje beklad met graffiti.
Schuurtje beklad met graffiti. © De Vlinderhof
UTRECHT - Een loods van de Vlinderhof in het Maximapark in Leidsche Rijn is vannacht opengebroken en beklad door vandalen. Er is met graffiti op de buitenkant van de keet gespoten en ook binnen zijn veel spullen besmeurd. "We hebben noodgedwongen vrijwilligers moeten optrommelen om de boel weer schoon te maken."
Dat zegt Marc Kikkert van de Vlinderhof, een openbare tuin waar jaarlijks duizenden mensen gebruik van maken. "Toen we vanochtend aankwamen, schrokken we ons dood", klaagt Kikkert. "De meeste mensen gaan keurig met de spullen om, maar er is altijd een groepje dat het verpest voor de ander." Om de keet is een poppetje getekend en ook binnen hebben de vandalen flink huisgehouden.
Inmiddels is er een groepje vrijwilligers de loods aan het herstellen. Het is niet de eerste keer dat vandalen hebben ingebroken in de keet. Op nieuwjaarsdag werd de deur al geforceerd en probeerden inbrekers spullen buit te maken.

EXTRA HANDHAVERS

Kikkert hoopt, na deze actie van de vandalen, dat er extra handhavers door het park zullen lopen "omdit soort incidenten in het vervolg te voorkomen". "We hebben de gemeente ingelicht en gaan aangifte doen bij de politie." De Vlinderhof roept mensen die iets hebben gezien op om zich te melden.
Een poppetje op de schuur van De Vondelhof.
Een poppetje op de schuur van De Vondelhof. © De Vlinderhof

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.