Eenzame ouderen genieten van echte smartlappen in Nieuwe Dikke Dries

© RTV Utrecht / Dennis van Ommeren
UTRECHT - Eenzame ouderen zijn dit weekend tijdens het Smartlappenfestival in Utrecht niet vergeten. Stichting 'Met je hart' organiseerde zondagmiddag in café Nieuwe Dikke Dries een smartlappenmiddag voor deze kwetsbare groep mensen.
Twintig ouderen in de leeftijd van zeventig tot honderd jaar waren uitgenodigd om samen te genieten van een gezellige smartlappenmiddag. Het doel was om de ouderen met elkaar in contact te brengen en hen een leuke dag te bezorgen.
Je blijft je zo jong voelen. Ik hou van hatsikidee!
Mevrouw Veldmeyer (90)

EENZAAM

Volgens Caroline de Bruin van stichting 'Met je hart' is dat hard nodig. "Wij vinden het fijn dat deze eenzame mensen weer een beetje onder elkaar zijn en meedoen in de maatschappij. Sommigen zeggen wel eens: ik heb de hele dag mijn gehoorapparaat niet in, want ik spreek toch niemand. En nu zijn ze hier op zondagmiddag, lekker met elkaar. Daar hebben ze dan helemaal zin in."
De hele middag genoten de ouderen van smartlappen.

BROODJE BAL

Het programma begon om 13.00 uur. Muziek stond natuurlijk centraal, maar de ouderen konden ook genieten van een broodje 'corpsbal', dat geserveerd zou worden door het Utrechtsch Studenten Corps. Stichting 'Met je hart' wil namelijk ook jongeren en ouderen met elkaar in contact brengen. De studenten kwamen echter om onbekende reden niet opdagen. Ondanks deze kleine tegenvaller, smaakte het broodje bal er niet minder om.

SMARTLAPPEN

Tot een uur of drie zong de zus van de café-eigenaar smartlappen. De ouderen genoten zichtbaar en zongen veel liedjes hardop mee. Eén van hen was de 90-jarige mevrouw Veldmeyer. "Ik vind het wel leuk hoor, al die kroegjes. Ik houd van vrolijkheid. Vroeger kwam ik al bij Dikke Dries in Wijk C. En nu zit ik er weer, in 2018. Wat wordt een mens oud hè?"
Mevrouw Veldmeyer is gek op smartlappen: "Je blijft je zo jong voelen. Ik hou van hatsikidee! Vroeger heb ik altijd gedanst, daarom ben ik zo klein gebleven." Op de vraag of ze niet liever achter de geraniums zit, antwoordt ze resoluut: "Nee!! Ik vind ze nog stinken ook! Moet je maar eens ruiken!"
Utrecht stond het hele weekend in het teken van het Smartlappenfestival. Tientallen cafés en restaurants in de binnenstad van Utrecht deden mee aan het festival en organiseerden optredens.
Het was een gezellige boel bij het Smartlappenfestival.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.