Utrechtse Bente Snepvangers (14) junior-fotograaf van Nederland en België

© Steven Snepvangers
UTRECHT - Met haar veertien lentes jong kan de Utrechtse Bente Snepvangers zich junior-fotograaf van Nederland en België noemen. Ze won de publieksprijs bij de National Geographic Junior fotowedstrijd 2018.
In een andere categorie 'raar maar waar' werd ze tweede. De jury was lovend over de foto: De eenvoud van deze foto maakt hem supersterk. En het feit dat de boom in beeld is gebleven, geeft aan dat deze fotograaf er graag een verhaal mee wil vertellen. Knap gezien en precies goed gekozen scherptediepte!
En toen dacht ik: ja, dit is echt mijn foto die heeft gewonnen.
Bente Snepvangers
De bekendmaking van de winaars was vanmiddag en Bente was er zelf ook bij. "Eerst was ik wel zenuwachtig maar ik moest best lang wachten voor mijn categorie 'raar maar waar' aan de beurt was. Hoe langer ik moest wachten, hoe minder zenuwen ik had. Toen ik op het podium werd geroepen, was ik bijna niet meer zenuwachtig. Dat was wel handig."
Even later hoorde Bente dat ze ook de publieksprijs had gewonnen. Bente: "Dat was heel leuk. Toen hadden ze zo'n echte envelop en riepen ze: 'En de winnaar van de publieksprijs is......Bente Snepvangers!'. Toen mocht ik weer naar voren lopen en toen dacht ik: ja, dit is echt mijn foto die heeft gewonnen."
RTV Utrecht ging met Bente naar de Nieuwegracht, waar ze een van haar mooiste foto's maakte.
Bente gaat nog wel even door met het maken van foto's, zo zegt ze. Ze kreeg een compacte camera van Canon als cadeau. "Ik hoop dat mensen nog wel meer van mijn foto's gaan zien", aldus een trotse Bente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.