Weinig buitenlandse gasten op Utrechtse campings

© Camping Botsholland
PROVINCIE UTRECHT - In de afgelopen, warme zomer hebben Nederlandse campings, hotels en vakantieparken meer gasten verwelkomd dan een jaar geleden. Provincie Utrecht gaat grotendeels mee met het landelijke beeld, al valt op dat hier nauwelijks buitenlandse gasten naar de camping komen.
Een half miljoen buitenlandse vakantiegangers kwamen deze warme zomer met de tent naar Nederland, 18 procent meer dan vorig jaar, blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag publiceert. Op de Nederlandse campings vierden deze zomer 1,3 miljoen Nederlanders vakantie, een groei van 8 procent.
De meeste campinggangers kwamen terecht in Gelderland en ook Zeeland, Overijssel en Noord-Holland waren in trek. Na Groningen is Utrecht de provincie die het minst door campinggasten werd bezocht: een kleine 230.000. Het aantal buitenlandse gasten, 11.000 is zelfs het laagst van alle provincies.
Utrecht moet het meer hebben van groepsaccomodaties en hotels. Zo boekten alleen al in augustus 109.000 mensen een kamer in een hotel in onze provincie, van wie er 37.000 uit het buitenland kwamen.
In totaal verbleven 5,8 miljoen gasten in Nederlandse hotels, ruim 5 procent meer dan in de zomer van 2017. Vakantieparken zagen het aantal gasten deze zomer met 4 procent stijgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.