RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

HU en UU willen beter zorgen voor student met beperking

UTRECHT - Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrechtgaan zich vanaf vandaagbeter inzetten voor studenten met een beperking. De onderwijsinstellingen tekenen een convenant waarin ze beloven de toegankelijkheid te verbeteren.

Uit onderzoek blijkt dat dertig procent van de studenten een vorm van een beperking heeft. 14 procent zegt dat die beperking belemmert in het uitvoeren van de studie.

"Dyslexie, autisme, slechtziendheid, het zijn allemaal beperkingen waar studenten last van kunnen ondervinden. Dit zijn veel voorkomende klachten,de meeste universiteiten en hogescholen zijn hier wel op voorbereid", zegt Marian de Groot vanExpertisecentrum Handicap+ Studie. "Het wordt pas lastig als een student voor het eerst last krijgt van een beperking of als de aandoening niet vaak voorkomt. Dan zitten universiteiten en hogescholen met de handen in het haar."

In het convenant wordt nu afgesproken datHogeschool Utrecht enUniversiteit Utrecht zichelk jaar op een aantal speerpunten toespitst. Ook gaan ze beter overleggen met andereonderwijsinstellingen in het land zodat kennis en ervaringengedeeldworden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht