Camera tegen sluipverkeer in Westbroek

© RTV Utrecht
WESTBROEK - De gemeente De Bilt plaatst een camera om sluipverkeer tegen te gaan bij de Korssesteeg in Westbroek. Volgens omwonenden wordt daar massaal de hand gelicht met het inrijverbod dat er tijdens de spitsuren geldt.
Op de smalle wegen in en buiten Westbroek moeten fietsers, auto's en vrachtverkeer goed rekening met elkaar houden om elkaar veilig te kunnen passeren. Dat leidt volgens bewoners soms tot hachelijke situaties, met name in de drukke ochtend- en avondspits. Daarom is het sinds 2009 verboden om tijdens de spits zonder ontheffing door Westbroek te rijden.
Inwoners en plaatselijke ondernemers hadden het initiatief genomen om het sluipverkeer op de smalle wegen rond Westbroek aan te pakken. Drie maanden lang registreert de camera hoeveel auto's tijdens de spits zonder ontheffing door Westbroek rijden. Als blijkt dat er inderdaad veel sluipverkeer is, blijven ze mogelijk permanent staan.
Tijdens de proef worden er geen bekeuringen uitgeschreven op basis van wat de camera's registeren. De gemeente sluit niet uit dat dit in de toekomst wel gaat gebeuren, maar dan moet het Openbaar Ministerie eerst toestemming geven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.