Amersfoort relatief vriendelijk voor blaaspatiënten

© Pixabay
AMERSFOORT - Amersfoort doet het goed op het gebied van openbare toiletten. De stad staat in de top-10 van gemeenten met het grootste aantal toiletten per inwoner, dat de Maag Lever Darm Stichting heeft uitgevoerd.
In Amersfoort zijn 61 openbare toiletten te vinden, één per 2545 inwoners. Het afgelopen jaar zijn er vijftien toiletten bij gekomen in de stad.
Met één toilet per 1757 inwoners springt Sûdwest-Fryslân er het best uit in het onderzoek, waarin is gekeken naar de vijftig grootste gemeenten. Utrecht eindigt in de middenmoot. De Maag Lever Darm Stichting vindt het wel positief dat Utrecht voor de komende jaren geld vrij heeft gemaakt voor meer openbare toiletten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Amsterdam.
De Maag Lever Darm Stichting benadrukt dat buik- en blaaspatiënten bij aandrang binnen vijf minuten een toilet nodig hebben. Volgens de organisatie worden vier op de tien patiënten bij hoge nood soms geweigerd bij een toilet in winkels, horeca, supermarkten en overheidsgebouwen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.