RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Baarnse BSO heeft eindelijk vervanger voor Stint

BAARN - Het was vandaag een bijzondere dag voorBSO Buiten in Baarn: medewerkers maakten voor het eerst een proefritje op de nieuwe bakfietsen. Die vervangen de Stints die sinds 1 oktober zijn verboden.

Directrice Jos Lansaat is heel blij met de bakfietsen. Want het Stint-verbod (naar aanleiding van het dramatische ongeluk in Oss) was een behoorlijke klap voor haar organisatie. "Wij deden alles met een Stint. Uit school gingen we altijd met de kinderen het bos in. Nu kon dat niet."

GEEN BUS
De kinderen met een bus vervoeren was voor Lansaat geen optie. "Al die auto's bij scholen leiden tot onveilige situaties. Dus hebben wij besloten om op de schoolpleinen te blijven en zodra de drukte voorbij was in een lange rij naar de BSO-locaties te lopen."

VERSCHIL MET STINT
Het oefenen met de nieuwe bakfietsen ging soepel,zegt de directrice. "Het was even wennen, als de bak beladen is moet je even goed trappen om weg te komen." Het belangrijkste verschil met de Stint is dat die volledig draaide op een elektrische motor. Bij de nieuwe bakfietsen moet de bestuurder zelf de benen bewegen en is er alleen wat elektrische trapondersteuning.

In totaal kan BSO Buiten tien kinderen kwijt op n bakfiets. Inclusief de bestuurder kunnen er dus elf personen op.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -