Dag Domtoren, tot over vijf jaar

De Domtoren, hier nog zonder steigers.
De Domtoren, hier nog zonder steigers. © RTV Utrecht
UTRECHT - Nog een week en dan wordt de ruim 600 jaar oude Domtoren langzaam aan het zicht onttrokken. Vorig jaar werd de top al ingepakt en vanaf maandag verdwijnt de hele toren achter steigers voor een langdurige restauratie. Utrecht moet het vijf jaar stellen zonder de aanblik van zijn belangrijkste icoon, maar gelukkig hebben we de foto's nog.
RTV Utrecht verzamelt deze week de mooiste en meest opmerkelijke foto's van de Domtoren. Ook zijn we benieuwd naar de herinneringen die u koestert aan de hoogste kerktoren in het hartsie van het land. Met uw hulp maken we een mooi eerbetoon aan onze Dom. Mail uw eigen foto of uw verhaal aan nieuws@rtvutrecht.nl onder vermelding van 'Domfoto'.
De grote restauratie begint over een week. Het originele materiaal van de Domtoren - vooral baksteen en natuursteen uit de veertiende eeuw, maar ook hout, glas, lood en lei - vertoont sporen van verval en moet gerepareerd of vervangen worden. Het meeste werk is nodig in de lantaarn, het deel tussen 70 en 95 meter hoogte. De kosten worden geschat op zo'n 37 miljoen euro. Daarna kan onze Dom weer een jaar of vijftig mee.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.