Woerdense wijk is er niet gerust op na tweede uitgebrande Kia Picanto in één week: "Kan geen toeval zijn"

Restanten uitgebrande Kia Picanto op maandag.
Restanten uitgebrande Kia Picanto op maandag. © RTV Utrecht
WOERDEN - In Woerden is vannacht een Kia Picanto in vlammen opgegaan en dat is opvallend, want in dezelfde wijk brandde vorige week een auto van hetzelfde type uit. Buurtbewoners maken zich zorgen. Ze weten niet wie er achter de branden zit, maar denken dat het om een gerichte actie gaat. "Ze zullen wel een foutje hebben gemaakt", zegt een van de buren. "Die auto's leken zoveel op elkaar, dat kan geen toeval zijn."
Of het inderdaad om brandstichting gaat, is nog onduidelijk, maar feit is wel dat de auto die vannacht in brand vloog op de Karpatenstraat op nog geen 100 meter afstand stond van de auto die vrijdag afbrandde in de Alpenstraat.

CAMERABEELDEN

Normaal gesproken is het rustig in de wijk Snel en Polanen, zeggen de buurtbewoners. Wel zijn er de laatste tijd een aantal inbraken geweest. Sommige bewoners hebben daarom bewakingscamera's bij hun huis hangen.
Een vrouw vertelt dat zij haar camera morgen aangeleverd krijgt. "Ik voel me gewoon niet veilig door die inbraken. Liever het zekere voor het onzekere nemen." De branden van de afgelopen dagen maken het er volgens haar niet beter op. Ze heeft geen idee wie erachter zit, maar hoopt dat de politie iets kan met de beelden die op de bewakingscamera's staan.
Bij de brand op de Alpenstraat afgelopen vrijdag zouden twee jongens op een scooter gezien zijn. "Ik hoorde dat ze ook op camera staan. Wie weet lost de politie het dus snel op", aldus de vrouw.
Politie onderzoekt autobrand Woerden
Politie onderzoekt autobrand Woerden © RTV Utrecht

RECHERCHE

De recherche onderzoekt de branden en politieagenten liepen vandaag door de wijk om brieven met een getuigenoproep door de bus te doen bij de buurtbewoners. Mogelijk heeft iemand iets gezien. Of deze branden iets te maken hebben met eerdere autobranden in Woerden is onduidelijk vertelt een van de agenten. "Dat weten we niet, we moeten niet te voorbarig zijn met conclusies trekken."

BURGEMEESTER

Burgemeester Victor Molkenboer is over de autobranden geïnformeerd maar omdat het om een politieonderzoek gaat, wil de gemeente niet inhoudelijk reageren.
Twee Kia's Picanto's in één week in vlammen op in Woerden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.