Ultieme zoekactie naar trouwringen roofvogel-drama: "Foto-analyse geeft nieuwe informatie"

Het bruidspaar Tom en Maaike met de arend.
Het bruidspaar Tom en Maaike met de arend. © Little Bird Photography
WIJK BIJ DUURSTEDE - Zaterdag is de allerlaatste ultieme zoekactie naar de trouwringen die afgelopen augustus kwijtraakten tijdens een bruiloft in Wijk bij Duurstede. Het was de bedoeling dat een arend vanaf een dak naar het bruidspaar zou vliegen met de sieraden in zijn klauwen. Maar de vogel verloor ze onderweg.
Tot op de dag van vandaag zijn de ringen niet gevonden. Ondanks de hulp van vrijwilligers van Gevonden Verloren, een club speurneuzen die er plezier uit halen om verloren sieraden terug te vinden. Zij hebben het terrein rond Kasteel Duurstede meermaals uitgekamd, maar nog zonder resultaat.

ANALYSE NIEUWE TIJDLIJN

Toch gloort er weer hoop: de digitale recherche van de politie heeft naar bruiloftsfoto's gekeken en op basis daarvan is een nieuwe tijdlijn gemaakt van de vlucht die de arend heeft afgelegd. "Het blijkt dat de ringen pas op een later moment verloren zijn geraakt", zegt Richard Ober van Gevonden Verloren.
Dat zou betekenen dat de ringen in een heel ander gebied liggen dan waar tot nu toe is gezocht. Ruim twintig speurneuzen, waaronder drie duikers die een slootje in gaan, wagen zaterdag een laatste zoekpoging.
We gaan niet voor niets met zoveel mensen zoeken.
Richard Ober

HOOP

Ondanks dat de ringen inmiddels drie maanden zoek zijn, is er goede kans dat ze alsnog gevonden worden. "We gaan niet voor niets met zoveel mensen zoeken", zegt Ober. "Als we het idee hadden dat dat geen zin had zouden we het niet doen."
Ook Tom Boon, de helft van het trouwende stel, is positief. Hij en zijn wederhelft Maaike hebben nog geen vervangend sieraad aangeschaft, vertelt hij aan RTV Utrecht. Ze zijn zaterdag aanwezig bij de zoekactie, ook om de vrijwilligers te bedanken voor al hun harde werk.

SMET OP TROUWDAG

Het verliezen van de ringen was een behoorlijke smet op de trouwdag van Tom en Maaike uit Alphen aan den Rijn. Hen was verteld dat de valkenier de vogel met nepringen zou laten vliegen, maar hij gaf dus de echte ringen aan het dier.
Maaike vertelde eerder dat de ringen onvervangbaar zijn: "Mijn opa en oma zijn zestig jaar getrouwd. En mijn opa is twee jaar geleden overleden en wij hebben de trouwringen gehad, en die hebben we laten omsmelten en verwerkt in onze trouwringen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.