Recycle-sint maakt Veenendaalse kinderen blij met tweedehands speelgoed

© ANP
VEENENDAAL - De recycle-sint komt vandaag voor het eerst in Veenendaal. In het Ontmoetingshuis in Veenendaal Oost kunnen mensen gebruikt en ongebruikt speelgoed dat een tweede leven verdient inleveren. In ruil daarvoor mogen ze vanavond iets uitzoeken uit wat andere Veenendalers hebben ingebracht.
De ruilmarkt is bedoeld om het Sinterklaasfeest duurzamer te maken, legde initiatiefnemer Bianca Kleijer vanmorgen uit op Radio M Utrecht. "We willen voorkomen dat spullen die nog goed zijn worden weggegooid. Huizen staan vaak vol met ongebruikt of weinig gebruikt speelgoed, waar andere kinderen nog heel graag mee willen spelen."
Recycle-sint komt naar Veenendaal
Wie bruikbaar speelgoed, spelletjes of knuffels over heeft kan vanmorgen tot 11.00 uur terecht in het Ontmoetingshuis aan de Spiesheem in Veenendaal. De organisatie geeft er waardebonnen voor terug die vanavond tussen 19.00 en 21.00 uur besteed kunnen worden aan ander ingeleverd speelgoed. Wat overblijft gaat naar het goede doel.
Het systeem werkt met gesloten beurzen doordat de organisatie het ingebrachte speelgoed op waarde schat en de bonnen die worden uitgekeerd daarop afstemt. "Sommig speelgoed is zelfs nog helemaal nieuw", zegt Kleijer. "En als er wel even mee gespeeld is zit er misschien een deukje of krasje op, maar zo erg zou dat toch niet moeten zijn? Als het nog maar bruikbaar is."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.