College Soest helpt boer niet met verhuizing naar open polder

SOEST - Het college in Soest wil niet meer meewerken aan de verhuizing van een boer naar de open polder. Dat laten de burgemeester en de wethouders weten na vragen van het CDA. Die lokale partij stelde dat de boer 'niet langer aan het lijntje gehouden kan worden'.
Al jaren is boer André van Dorresteijn bezig met de verhuizing van zijn boerderij. Zijn bedrijf aan de Insingerstraat komt in de verdrukking door woningbouw, maar een verhuizing naar een perceel buiten de bebouwde kom wil maar niet lukken.

OPEN POLDER

Eerder kreeg Van Dorresteijn zowel van de gemeente als van de provincie bij uitzondering toestemming om zijn bedrijf te vestigen aan de zuidkant van de Peter van den Breemerweg. Maar nu er sinds de gemeenteraadsverkiezingen een nieuw college aan het roer staat, is die optie uitgesloten.
"Het coalitieakkoord stelt duidelijk dat extra bebouwing in de polder onwenselijk is", licht het college toe. "Vanuit dat perspectief behoort een nieuw agrarisch bouwperceel aan de zuidzijde van de Peter van den Breemerweg voor het college niet tot de mogelijkheden."

AAN HET LIJNTJE

Het CDA vindt dat Van Dorresteijn al te lang aan het lijntje wordt gehouden. "Een boer hoort in de polder, de polder is voor boeren", schreef het CDA aan het college.
Toch gaat het college de boer niet verder helpen in zijn zoektocht naar een boerenbouwperceel. "De enige mogelijkheid die de betrokken agrariër rest, is een bestaande locatie overnemen", legt het college uit.
Eerder liet Van Dorresteijn al weten dat er volgens hem geen geschikte boerderijen te koop komen. Of de boer op de korte termijn kan verhuizen, blijft dus de vraag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.